Uitkomsten Woonworkshop

Geplaatst op 21 jun. 2018

Residence Oranjeburgh

Eerste Woonworkshop
Op woensdag 30 mei 2018 heeft de eerste Woonworkshop plaatsgevonden. In het stijlvolle historische pand Hoppe aan de rand van het stadscentrum van Schiedam hebben ruim 45 potentiële kopers deelgenomen aan deze woonworkshop. In een open dialoog konden zij meedenken over o.a. het ontwerp van het complex, de indeling van de appartementen en de stallingsgarage, hun ambitie op duurzaamheid en de wijze waarop de balkons worden vormgegeven. Deelnemers waren positief verrast over de actieve inspraak, hetgeen resulteerde in veel wensen, ideeën en meningen. De getoonde plattegronden van de woonworkshop zijn terug te vinden op de website.

De uitkomsten
Na het analyseren van alle wensen, ideeën en meningen is gebleken dat het getoonde ontwerp aansluit op de marktvraag. De meeste stemmen gingen ruimschoots naar het hieronder afgebeelde ontwerp. De voorkeuren voor de verschillende typen appartementen was tevens goed verdeeld. Gezamenlijk met de architect en de gemeente Schiedam wordt het ontwerp verder uitgewerkt.
Uiteraard zijn er ook veel ideeën waar we mee aan de slag zijn gegaan en waarvan nu wordt onderzocht of het mogelijk is om deze in het ontwerp te verwerken, zoals:
- Meer bergingsruimte in de parkeergarage,
- Een separate was- en drogerruimte in de appartementen,
- Indeling van de plattegronden,
- Appartementen niet meer voorzien van een gasaansluiting (gasloos),
- Fietsenberging voorzien van elektrapunten voor het opladen van de elektrische fiets.

De plattegronden
Er zijn veel ideeën en wensen aangedragen voor de indeling van de verschillende typen appartementen. Zoveel mogelijk van deze ideeën en wensen worden verwerkt in het ontwerp. Momenteel wordt onderzocht of er wellicht twee standaard plattegronden aangeboden gaan worden in plaats van één plattegrond. Alle overgebleven ideeën en/of wensen worden zoveel mogelijk aangeboden in de koperopties. Na toewijzing kunt u samen met het ontwerpteam uw appartement verder naar eigen wens vormgeven.

Hoe nu verder?
De positieve uitkomsten en de enthousiaste reacties van de aanwezigen bij de woonworkshop hebben ons doen besluiten geen tweede woonworkshop te houden. Het getoonde ontwerp sluit aan bij de wens van de potentiële kopers. Wij zijn nu hard aan het werk met het verder vormgeven van de appartementen en werken toe naar de beoogde start verkoop in september van 2018. 

Contactpersoon

1
Björn Moust
Projectontwikkelaar
088 - 100 9500

Ontwikkeling

logo_kalliste.jpg

Kalliste Woningbouwontwikkeling BV
Dorpsstraat 57
3433 CM Nieuwegein
info@kalliste.nl
www.kalliste.nl

 Naamloos.jpg

logo_vanEgmond.png

Volg ons op facebook

Om de voortgang van ‘Residence Oranjeburgh’ stap voor stap te volgen geven wij regelmatig updates via Facebook.
Volg ons!